17.4.11

Ασφαλείς Διαβάσεις // Συνηγορία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1106
Aθήνα, 19-11-2010
TMHMA: Υπηρεσία Κινητικότητας – Προσανατολισμού
Και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ελισάβετ Κούβαρου


ΠΡΟΣ: κο Κώστα Μπεβεράτο

ΘΕΜΑ: « Σχετικά με την ασφάλεια των διαβάσεων»

Κε Μπεβεράτο,

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την ένθερμη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας για πιο ασφαλείς διαβάσεις στην περιοχή των ΄Ανω Πετραλώνων και ιδιαίτερα στην περιοχή, από την έξοδο του σταθμού του Ηλεκτρικού Σταθμού Πετραλώνων και μέχρι το παρακείμενο σχολικό συγκρότημα Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Η προσβασιμότητα στις πόλεις δεν είναι αίτημα μόνο των αναπήρων αλλά του συνόλου των πολιτών. Η μέριμνα των αρμοδίων πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για όλους. Δυστυχώς οι περισσότερες διαβάσεις, δεν είναι προσβάσιμες για κανένα πολίτη, που διακινδυνεύει τη ζωή του καθημερινά, για να τις διασχίσει. Για να μην αναφερθούμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας που πλέον αποτελούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, στις μητέρες με τα καροτσάκια, στα παιδιά και γενικότερα στα εμποδιζόμενα άτομα με προσωρινές ή μόνιμες δυσκολίες. Σε αυτό άλλωστε συνηγορούν και τα νούμερα των τροχαίων ατυχημάτων που δεν περιορίζονται μόνο στις εθνικές οδούς αλλά και στις γειτονιές των πόλεών μας.

Σίγουρα το κόστος των παρεμβάσεων είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που δημιουργεί η αναπηρία για τον πολίτη και την οικογένειά του. Μέτρα κοινωνικής πρόνοιας όπως η δωρεάν μετακίνηση για τα άτομα με αναπηρίες ή η πιο οικονομική μετακίνηση για άτομα τρίτης ηλικίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθίστανται ανενεργά όταν το δομημένο αστικό περιβάλλον είναι εχθρικό προς το χρήστη.

Έτσι θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών καθώς και η τοποθέτηση ηχητικών διατάξεων, επί της οδού Κυκλώπων στις διασταυρώσεις με τις οδούς Θεσσαλονίκης, Τριών Ιεραρχών και Δημοφώντος. Στα πεζοδρόμια των παραπάνω οδών θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν οδηγοί όδευσης τυφλών σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Θα θέλαμε να θεωρείτε την υποστήριξη και τη συνεργασία μας δεδομένη σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν ζητηθεί, αφού ο στόχος μας για φιλικές πόλεις για όλους είναι κοινός.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Για το Δ.Σ του Π.Σ.Τ,

Ο Πρόεδρος
Η. Μαργιόλας

Ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Μαρκέτος



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ & ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ, ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 - 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: (210) 5228333, 5228365, 5245001, 5245455, 5245578 FAX – (210) 5222112
e-mail: pab@otenet.gr

No comments:

Post a Comment