11.11.10

Σύλλογος Γονέων // Κάτι σαν ημερολόγιο /2

Οκτώβριος 2010
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές διακινήθηκε από γονείς έξω από το σχολείο, τις ώρες της προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, το παρακάτω φυλλάδιο.


«
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΟΚΤ 2010
Την Δευτέρα, ήμουν στην συνέλευση
των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
...
Αν και πολλοί γονείς παραβρέθηκαν στην συνέλευση των συλλόγων, ο αριθμός δεν ήταν αντίστοιχος των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σαν γονείς στο σχολείο, ούτε του ενδιαφέροντος που θα έπρεπε να δείχνουμε για την επίλυσή τους.
Τα προβλήματα ξεκινούν από πραγματικούς κινδύνους μέσα στο σχολείο (μαθητής, φέτος κι όλας, κινδύνεψε από καζανάκι που έφυγε από την θέση του) και φτάνουν μέχρι τις σοβαρές αδυναμίες στην λειτουργία των σχολείων (π.χ. η ανεπαρκής λειτουργία του ολοήμερου) αλλά και στην γενικότερη προσέγγιση της εκπαίδευσης από την πολιτεία.
Έχει τύχει πολλοί, κάποια στιγμή που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα από τα πολλά προβλήματα, να σκεφτούμε, ή και να πούμε ότι, «ο Σύλλογος δεν υπάρχει». Ο Σύλλογος, όμως, είμαστε εμείς όλοι, και εάν δεν υπάρχει, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι, εμείς δεν υπάρχουμε.
Και είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν υπάρχουμε για την σχολική κοινότητα. Ένας σύλλογος με μέλη που «υπάρχουν» αργά ή γρήγορα θα υπάρξει και αυτός.
Η ευθύνη για αυτό, όμως, είναι ολονών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων
για να υπάρχει χρειάζεται
την συμμετοχή σου!
»

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές, το ψηφοδέλτιο με τις υποψηφιότητες αναρτήθηκε έξω από το σχολείο:


Την ημέρα των εκλογών διακινήθηκε έξω από το σχολείο ένα μικρό χαρτάκι που έγραφε:



Το αποτέλεσμα ήταν, από την δύναμη του σχολείου (100 μαθητές) να εγγραφούν στον σύλλογο γονείς 80 μαθητών και να ψηφίσουν γονείς 60 μαθητών.

No comments:

Post a Comment